Nuavvaan! 1.11. pidetään peruskurssin päätteeksi kyu-graduointi, johon voi ilmoittautua mukaan tällä lomakkeella. Onnistuneesti suoritettu tasokoe maksaa 20€, käteisellä paikan päällä. Graduointisäännöt ja tasokokeen sisältö on luettavissa liiton sivuilta (FKA:n graduohjeet) täältä. Peruskurssin tiimoilta aukaistaan 6. kyun tasokoetta.
6. kyu
Suburit: joogeburi, nanameburi, shomen, kote, do, sayumen, hayasuburi. Peruslyönnit: men, kote, do ja kote-men tobikomiashilla. Kirikaeshi. Suoritukset voidaan tehdä motodachille tai ilman motodachia.
Varustus: verryttelypuku tai hakama ja kendogi
Aika 3 kkKokelaalta edellytetään kendon perusliikkeiden auttavaa hallitsemista. Jalkatyössä kokelaan on pyrittävä käyttämään oikeaa askellusta kunkin suorituksen edellyttämällä tavalla (suriashi, ayumiashi ja tobikomiashi). Lyöntiliikkeiden on oltava laajoja, kokelaan eri lyöntien tulisi erota toisistaan. Arvioitaessa kokelasta muoto ei ole vielä päällimmäinen seikka vaan hänen pyrkimyksensä toteuttaa ki-ken-taita sekä halunsa harjoitella ja oppia. Kokelaan toimiminen motodachina ei saa vaikuttaa kokeen arvosteluun negatiivisesti.
Käytännön järjestelyistä graduoinnissa:
Kokelaat ryhmitellään tasoittain (6. kyuta suorittavat, 5. kyuta jne) ikäjärjestykseen ja numeroidaan (601, 602… ja 501, 502… jne). Tyypillisesti numerot laitetaan liidulla tareen, 6. ja 5. kyu kokeissa tyypillisesti hypätään numeroinnin yli. Kokeessa on kokelaiden lisäksi läsnä raati (3-5 henkeä) ja tachiai, joka huolehtii, että koe sujuu. Tilaisuus alkaa 6. kyusta, ryhmittäin aina eteenpäin. 6. kyun koe suoritetaan tyypillisesti seuraavasti: järjestäydytään riviin, rei, kamae, => raati/tachiai käskyttää, mitä tehdään, aloittaen subureista. Jos ei kuule tai vaihtoehtoisesti menee kipsiin tilanteessa, voi aina nostaa kätensä pystyyn ja kysyä, mitä tarkoitettiin. 5. kyusta eteenpäin komennot yms pitäisi ymmärtää selkeämmin. Subureiden jälkeen kihon -tekniikat (shomen yms). On olennaista näyttää raadille, että subureissa ja kihon-lyönneissä on selkeä ero: suburit okuriashilla, kihon tobikomilla (fumikomilla). Lisäksi raadin saa myötämieliseksi voimakkaalla kiailla! Lopuksi suoritetaan kirikaeshi, jossa erityisesti laajat liikkeet ja voimakas kiai erottuu edukseen!
Ensi viikkoon!